Tuesday, July 16, 2013

Yamaha X-City ile Avrupa Turu 8. Bölüm - COMO - RIQUEWIHR

Sabah hazırlıklarımızı yaptıktan sonra önce İsviçre sonra Fransa'ya geçecektik.


İsviçre otobanlarında araç kullanabilmek için bizdeki gibi ön cama yapıştırılan bir sticker var. Bu stickerları (vignette) her benzin istasyonundan alabiliyorsunuz. Senelik geçerliliği olan vignette'leri daha kısa süre için almak mümkün değil. Como'dan çıktıktan 10 -15 dk. sonra İsviçre sınırına varıyorsunuz. Gümrük kapısına benzer bir kapıdan geçiyorsunuz ve İsviçre'desiniz.




Özellikle bizim motor İsviçre Alplerine tırmanmak konusunda sorun yaratabileceğinden direkt St. Gotthard tünelinden geçmeyi tercih ettik. İtalyan kantonunu Alman kantonuna bağlayan St. Gotthard tüneli 16 km. uzunluğunda ve azami sürat 80 km/saat. Kesinlikle üstüne çıkamıyorsunuz.

Tüneli toplam 13 dakikada geçiyorsunuz ve 24-25 derece sıcaklıkla başlayıp tünelin ortalarına ulaşınca sıcaklık 34-35 derecelere çıkıyor. Dolayısıyla üzerinizde kalın birşeyler varsa girmeden tedbir almakta yarar var.












İsviçre yolları Basel'a kadar çok zevkli, Basel sonrası normal yol halini alıyor, ama Basel'dan Fransa'ya veya Almanya'ya ulaşmak için sadece 50-60 km. yolunuz kalıyor.  Nitekim zevkli bir sürüş sonrası Fransa'ya ulaştık.

Şarapları ve tabi ki şarapçılık ile ünlü Alsace bölgesinde birbirinden güzel sıralı köyler var. Köylerde geçim şarapçılık ve turizmle sağlanıyor. Cennetten başka bir köşe olan bu köylerden biz Riquewihr'i seçtik. Şarap rotasında bulunan Riquewihr Schoenenberg tepelerinde kurulu; 1250 kişilik bir nüfusa sahip ve  özellikle Riesling'i ile meşhur. Riquewihr hakkında bilgi (ingilizce)

Colmar'a kısaca uğrayıp Riquewihr'deki otelimize yerleşiyoruz. Tüm günün yorgunluğunu otelin havuzunda çıkardıktan sonra şehir turumuza başlayacağız.
















































Özellikle akşamleyin kalabalıklaşan Riquewihr meydanını sabeh erken gezmek çok farklı oluyor.













Ve yavaş yavaş Strasbourg üzerinden hedefimiz olan Frankfurt'a yola çıkıyoruz...



*Katılımcılar: Çağrı Nakipoglu, Eda Pakkan, Mert Hüseyinoğlu, İglem Kayıhan Hüseyinoğlu

No comments:

Post a Comment